Begeleiding & tarief

Snel aan de slag. 

Ophoping van stress, kan leiden tot een burn-out en een complete uitval. Dit risico wil je niet lopen.  Voorkom een burn-out. Met hulp van een psycholoog. Ook bij een effectieve uitval kun je het niet alleen en is tijdig ingrijpen belangrijk. Verder kun je bij mij ook terecht voor problemen met je zelfbeeld,  levensvragen en omgang met perfectionisme.  Boek hieronder een afspraak.

Ben je op zoek naar loopbaanbegeleiding? Scrol dan even naar onder voor meer informatie.

Begeleiding

De kern van mijn begeleiding (Klik hier en lees méér)

De kern van mijn begeleiding is dat jij zelfredzamer wordt in het omgaan met je stress en andere problemen. Dit start met het ontwikkelen van meer zelfzorg en zelfleiderschap. Deze 2 krachtige hulpbronnen kan je zowel preventief als reactief inzetten om beter met stress en andere problemen om te gaan. 

We werken ook rond

 • waar je voor staat en
 • wat je echt wil
 • en wat je hierbij belemmert.

Jouw resultaat van deze werkpunten is dat je authentieker in het leven kan staan. Met meer veerkracht ook bij de vele uitdagende situaties van het leven.

Wat is het aanbod?

Ik werk met jou rond preventie van stress maar behandel je ook wanneer je een burn-out hebt. Een traject ziet er grosso modo als volgt uit:

• Stressbehandeling
• Werken rond beïnvloedende factoren: afhankelijk van wat die bij jou zijn vb. zelfbeeld, perfectionisme, moeite met grenzen stellen,…
• Oriëntatie rond werk: we onderzoeken samen of jouw werk in lijn is met wat jij echt wil en belangrijk vindt in het leven. Kortom: is alles in evenwicht of niet?

Verder kun je bij mij ook terecht met ander lichte tot matige klachten: sombere gedachten, worstelen met zelfbeeld, angst, etc.

Zit je met een specifieke loopbaanvraag, dan zijn loopbaancheques mogelijks een optie. Stuur me gerust een mail voor meer informatie hierover: virginie@centrumvoorburnoutpreventie.be

 

Stap 1 Op zoek naar de klik met de psycholoog (Lees méér)

Bij het opstarten van een begeleiding is het voor de psycholoog heel belangrijk te onderzoeken dat de wetenschappelijke aanpak van het Centrum voor Burn-out Preventie jou ook effectief ligt. Er zijn binnen de psychologie immers heel wat verschillende aanpakken. Dit gaande van praattherapie tot een eerder activerende aanpak. Bovendien is het ook belangrijk dat je een goede ‘klik’ hebt met de psycholoog.

Jouw actieve medewerking is noodzakelijk voor resultaat (Lees méér)

Een psycholoog van het Centrum voor Burn-out Preventie werkt via een activerende aanpak, die ook het engagement van jou vraagt. De beste manier om aanpak en engagement af te toetsen, is hier voldoende tijd voor te maken in het begin.

Het kennismakingsgesprek (Lees méér)

Het kennismakingsgesprek zorgt ervoor dat je een bewuste keuze kunt maken, waar je achteraf geen spijt van hebt. In een gesprek van 60 minuten maak je samen met de psycholoog een eerste analyse en reflectie van jouw situatie, jouw vragen en bekommernissen. Nadien beslis je in alle vrijheid over een persoonlijke begeleiding.

Het kennismakingsgesprek gebeurt in de praktijk. Voor de daaropvolgende gesprekken kun je ook kiezen voor een online gesprek

Deze begeleiding is wetenschappelijk onderbouwd (Lees méér)

Uiteraard hecht jij belang aan professionaliteit en expertise.

Bij een begeleiding door een gediplomeerd klinisch psycholoog kan je genieten van een stevig wetenschappelijke onderbouw.

Die wetenschappelijke basis is bovendien helemaal up-to-date en conform de meest recente wetenschappelijke inzichten.

Waarom jij deze investering dubbel en dik waard bent (Lees méér)

Een begeleiding kost uiteraard geld. En deze investering betekent ook een engagement van jou. Dat klopt, maar investeren in je welzijn rendeert op lange termijn. En wat is er nu meer waard dan je eigen persoonlijk welzijn.

Weet ook dat ik als psycholoog kwaliteit wil bieden en me regelmatig bijschool. Door een correcte prijs te vragen, kan ik je dit ook garanderen.

Weet dat er bij mij ook verschillende mogelijkheden zijn qua terugbetaling. Lees hiervoor even verder op deze pagina.

Welke terugbetalingsmogelijkheden zijn er (Lees méér)

Ik ben voor een beperkt aantal uren aangesloten op de nieuwe conventie terugbetaling psychologische zorg. Dit betekent concreet dat wanneer je bijvoorbeeld beperkte financiële middelen hebt, alleenstaande ouder, werkloos, chronisch ziek,... bent, of in de zorg werkt je aanspraak maakt om maximum 8 sessies aan 11 eur/sessie, waarbij de eerste sessie zelfs gratis is. We bespreken dit tijdens het kennismakingsgesprek. Wil je vooraf meer info: bel me dan gerust even op 0478/09.11.06.

Voor wie het reguliere tarief betaalt:  hier is een beperkte terugbetaling van je ziekenfonds mogelijk. Check de voorwaarden even bij je ziekenfonds.

Vermijd burn-out: de 5 voornaamste schadelijke gevolgen (Lees méér)
 1. Voor jou als persoon: een complete uitval: welke impact heeft dat op je zelfbeeld en zelfvertrouwen, gevoelens van schaamte en schuld, volledig uitgeput en een lange weg naar herstel
 2. Op je werk: twijfels over je kunnen en twijfels over een terugkeer?
 3. Jouw carrière: twijfels over welke kansen je nog zal krijgen na een afwezigheid van maanden tot zelfs meer dan een jaar? Twijfels over welke invloed dat zal hebben op het verder verloop van jouw carrière?
 4. Financieel: na 30 dagen val je terug op een fors lager inkomen en kan je niet anders dan aan je spaarreserve zitten.
 5. Je naaste omgeving, gezin, familie, vrienden: het is ook voor hen niet gemakkelijk en kan ook daar ongewenste gevolgen hebben.

Kortom, om deze risico's te vermijden, is het belangrijk tijdig hulp te zoeken

Ben je al uitgevallen? Ook dan is een goede behandeling belangrijk om de impact van deze factoren zo klein mogelijk te houden.

 

Wat als ik mijn afspraak dien te annuleren?

Kun je je afspraak niet nakomen, gelieve dan minstens 48 uur op voorhand te verwittigen (bij voorkeur telefonisch). Zo kunnen andere patiënten je plaats innemen. Bij het annuleren van een afspraak minder dan 48 uur op voorhand of zonder verwittiging, wordt een verzuimvergoeding van 35 eur aangerekend. Dit ongeacht het feit of je van de ruimere terugbetalingsregeling geniet of niet. Goede afspraken maken goede vrienden.

Tarief

REGULIER TARIEF

70

1 sessie van 60 minuten

 • Betaling per sessie via QR code
 • Aftoetsen concrete hulpvraag
 • Samen verder verloop bepalen
 • Begeleiding op maat
Maak afspraak

RUIMER TERUGBETALINGSTARIEF

11

1 sessie van 60 minuten

 • Voor wanneer je het financieel lastiger hebt, alleenstaande ouder bent, leeft van een uitkering, chronisch ziek bent, in de zorg werkt,...
 • Recht op maximum 8 sessies
 • Eerste sessie gratis, de 7 eventuele vervolgsessies kosten telkens 11 eur.
 • We bespreken deze mogelijkheid tijdens het kennismakingsgesprek
Maak afspraak

LOOPBAANBEGELEIDING

45

Prijs per loopbaancheque

 • Werkt via loopbaancheques van de VDAB ism Fulfil, de gemandateerde instelling voor loopbaancheques
 • Check of je in aanmerking komt voor loopbaancheques via de website van de vdab
 • De 1e cheque biedt 4 uur coaching en kost 45 eur
 • Een 2e cheque biedt 3 uur coaching en kost 45 eur
 • Recht op een kennismakingsgesprek van 30 minuten. Boek deze niet via de site, maar stuur me eerst een mailtje via de link hieronder
Maak afspraak

Zin in loopbaanbegeleiding?

Vraag je je af of je job nog bij je past? Wat je talenten zijn en of je die wel goed kan inzetten? Dan is loopbaanbegeleiding misschien iets voor jou. 

Vrijblijvend kennismakingsgesprek

Je hebt steeds recht op een kostenloos kennismakingsgesprek (30 min). Interesse? stuur mij een mailtje virginie@centrumvoorburnoutpreventie.be

Heb je recht op loopbaancheques?

Virginie Lauwers biedt loopbaanbegeleiding met loopbaancheques aan in samenwerking met Fulfil, de gemandateerde instelling voor loopbaancheques:

 • Via VDAB kan je loopbaancheques aanvragen
 • Je betaalt 45 eur per loopbaancheque
 • Voor je eerste loopbaancheque  ontvang je 4h coaching.
 • Voor de tweede loopbaancheque ontvang je 3h coaching
 • Je hebt ook recht op een gratis nazorg moment 
Logo Fulfil-07
Logo-Loopbaancheque_VDAB

“Op een dag sta je op en lijkt het of ze de stekker hebben uitgetrokken.”

Een burn-out heeft een hoge verborgen kostprijs. Zoek tijdig hulp en voorkom een burn-out.

Wat alleen perfectionisten willen weten over perfectionisme vs. burn-out

Je best willen doen is een hele mooie eigenschap. Je houdt niet van half werk. Het toont dat je...

Lees meer

Alle ballen in de lucht houden wordt lastig? Waarom het normaal is dat je hiervoor geen hulp zoekt

Ik hoorde laatst een gelijkaardig verhaal van een klant van mij.

Die klant had na een burn-out ons...

Lees meer

Schrijf je in op de nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van nieuwe ontwikkelingen in het Centrum voor Burn-out Preventie? Meld je dan hier aan voor de nieuwsbrief. Deze verschijnt enkele keren per jaar. Je kan op elk moment uitschrijven.